Veel gestelde vragen

(FAQ)

Bevalbad informatie

Wij bieden op dit moment 2 merken bevalbaden aan MIAVIA Professional en Oasis Waterbirth Pools. Elk merk en type bevalbad heeft andere eigenschappen. Zo verschillen de bevalbaden in formaat, kleur en heeft de een bijvoorbeeld wel en de andere geen zitgedeelte.

  1. MIAVIA Serentiy (1 persoons)
  2. MiAVIA Tranquility (2 persoons)
  3. Oasis Elite (1 persoons)

Wij zijn van mening dat wanneer je een huur bevalbad bij ons besteld, dat je een compleet verhuur pakket moet ontvangen voor een ontspannen water bevalling. Alle basis accessoires zitten erbij, zo houden we de prijzen laag.

Wat zit er standaard in het bevalbad huurpakket?

Optionele aanvullingen:

Dit zijn producten die handig kunnen zijn tijdens de waterbevalling en op basis van persoonlijke voorkeuren ook besteld kunnen worden.

Na elke huurperiode worden onze bevalbaden compleet nagekeken. Hierbij reinigen wij de bevalbaden geheel en desinfecteren wij het bevalbad met speciale desinfectie middelen.

Elk huur bevalbad wordt geleverd met een persoonlijke hygiënische hoes, zodat het water nooit in contact komt met het plastic van het bevalbad zelf. Hierdoor is absoluut de hygiëne gewaarborgd, het gebruik van de bevalhoes is verplicht.

Het kiezen van de juiste maat is zeer persoonlijk en afhankelijk van je wensen en de praktische mogelijkheden thuis. Al onze huur bevalbaden zijn speciale professionele verhuur baden en goed geschikt om in te bevallen.

1 of 2 persoons bevalbad

Het MIAVIA Tranquility bevalbad is geschikt om met 1 tot maximaal 2 personen in te zitten en is van binnenuit iets ruimer dan de MIAVIA Serenity bevalbad (1 persoons) en de Oasis Elite bevalbad (1 persoons)

Geborgenheid

Zowel de Oasis Elite als de MIAVIA Serenity geven een iets meer geborgen gevoel, omdat de binnenzijden van deze twee baden net wat smaller zijn.

Bewegingsvrijheid

Alle bevalbaden zijn ruim genoeg om voldoende te kunnen bewegen in het water, waarbij de MIAVIA Tranquility net wat ruimer is opgezet en meer vrijheid geeft.

Thuis situatie

Houdt er rekening mee dat grotere bevalbaden ook meer ruimte in huis nodig hebben, soms kan het dus belangrijk zijn om te kijken waar je uiteindelijk het bevalbad wil gaan opzetten en hoeveel ruimte er vervolgens nog overblijft om er om heen te lopen. Kijk bij de afmetingen van het bevalbad om te kijken welke optie er in je ruimte passen. Houdt rekening met de ruimte om het bevalbad die nodig is voor de verloskundige, doula of je partner om te kunnen ondersteunen.
 
Als je zelf niet een specifieke voorkeur hebt voor een type bevalbad is aan te raden om te overleggen met de verloskundige

De benodigde lengte van de aanvoer waterslang is afhankelijk van afstand tot de warmwaterkraan. Je kan dit grofweg opmeten/inschatten en vervolgens bepalen welke slanglengte voor jouw situatie goed is. 

Wij leveren standaard een nieuwe 10 meter non-toxische waterslang mee bij huur bevalbad.

Heb je meer dan 10 meter nodig? 

Bestel dan een 10 meter waterslang (incl. koppelstuk) er los bij en verbindt beide slangen met het koppelstuk aan elkaar, nu heb je totaal 20 meter slanglengte.

De schone, non-toxische waterslang wordt nieuw geleverd en kan na afloop van de bevalling op de waterpomp worden aangesloten om dan te dienen als afvoerslang, let hierbij ook op de lengte tot een afvoerputje/wc/douchebak/etc.

De snelheid van het vullen van een bevalbad hangt voor een groot gedeelte af van de waterdruk bij jou in huis.

Een normaal bad heeft een inhoud van 120 – 150 liter water, een bevalbad is een stuk groter en heeft een inhoud van ongeveer 450 liter water. Het vullen van een bevalbad zal dus ongeveer 2,5 – 3 keer zo lang duren ten opzichte van een regulier bad.

Wij adviseren altijd rekening te houden met 30-45 minuten totdat het bad volledig gevuld is.

De temperatuur van het water in een bevalbad moet comfortabel zijn voor moeder en kind. Er wordt geadviseerd om de temperatuur van het bevalbadwater tussen de 36,0 – 37,5 graden celcius te houden. Het is daarbij belangrijk om het water niet te warm te laten worden, wat mogelijk oververhitting zou kunnen geven. 

Wij leveren standaard met elke huur bevalbad een temperatuurmeter mee. De verloskundige, doula of je partner kan dan eenvoudig de temperatuur meten. De temperatuurmeter blijft ook drijven, wel zo praktisch.

Het warme water in een bevalbad zal altijd een beetje afkoelen, maar is zeer afhankelijk van de kamertemperatuur. Je kan het bevalbad eenvoudig bijvullen met heet/warm water zodat de temperatuur constant en comfortabel blijft.

Voor de MIAVIA Tranquility leveren wij ook een speciaal ontwikkelde warmte afdekhoes, zodat het bad minder snel afkoelt.

Als (goedkoper) alternatief zou je eventueel een brede uitgesneden vlak van bubbelfolie op het wateroppervlakte kunnen leggen, wat ook een isolerende werking zal hebben.

Let op: als je heet water wenst toe te voegen, giet dit nooit op de persoon in bad, of op het plastic van het bevalbad om beschadigingen te voorkomen.

Jazeker!

Het opzetten van het bevalbad vereist géén technische kennis en is eenvoudig uit te voeren. Wij leveren bij elk verhuur bevalbad een uitgebreide handleiding, waarbij er stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Ook de opruim en retour instructies tref je aan in deze handleiding.

Het bevalbad kan meestal binnen 10 minuten worden opgezet (uitpakken, vloerzeil neerleggen, bad opblazen en de persoonlijke hoes erin plaatsen).

In principe kan een (Nederlandse) vloer veel gewicht dragen waarbij het plaatsen van een bevalbad van 450-500kg (met water/persoon) geen probleem zou moeten zijn. Het gewicht wordt verdeeld over een breed oppervlakte (de onderzijde van het bevalbad), waardoor er geen punt belasting zal plaatsvinden. De totale belasting is grofweg 450/550 kg per 1,2 m2. 

Het is uiteindelijk aan de huurder om te verifiëren of de vloer het bad kan dragen.

Bij elk verhuur pakket leveren wij in totaal 6 verschillende kraankoppelingen, waarbij we durven te stellen dat 99% van alle kranen passen op de waterslang. In het pakket bevinden zich 4 connectoren met een binnen/buitendraad, 1 universele koppeling en 1 rubberen koppeling (waterdief), waardoor het koppelen van de kraan geen probleem zou moeten zijn.

Wel adviseren wij om altijd van te voren de koppeling te testen of deze op de kraan pas. Ben je ergens niet zeker van, of kom je er niet uit, bel ons gerust, wij kijken graag met je mee.

Een baarkruk is een mooie ondersteuning tijdens de bevalling. Je kan deze gebruiken om de weeën op te vangen, maar ook om hierop te balanceren (al zittend te draaien met je heupen), hierdoor is een bevalbal niet meer nodig.

Je kan bij ons de MIAVIA bevalkruk:
1. Huren
2. Kopen
3. Als combi-pack met je bevalbad mee bestellen

Het kan altijd gebeuren (om welke reden dan ook) dat je het bevalbad niet hebt kunnen gebruiken.

Als onderdeel van onze 6 garanties vergoeden wij automatisch 30 euro wanneer het bevalbad ongebruikt retour komt. Belangrijk hierbij is wel dat de accessoires (hygiënische hoes, vloerzeil, antislip matje, zeefje, temperatuurmeter, waterslang en de waterpomp) niet gebruikt of geopend zijn.

Wanneer je al een bevalbad hebt, dan kan je bij ons ook terecht voor een compleet bevalbad pakket of kies uit losse producten. Wij leveren universele bevalbad hoezen die op de meeste bevalbaden passen, losse producten (luchtpomp, waterslang, schepnetje, temperatuurmeter, gynaecologische handschoenen) leveren wij ook los.

Verzending en retour

Wij versturen alle bevalbaden standaard in week 36 + 3-4 dagen. Hierdoor heb je het bevalbad vóór week 37 (wanneer je thuis mag bevallen) in huis.

Vanaf week 37 start pas je huurperiode van maximaal 6 weken (uniek in Nederland), waarna je het bad weer retour stuurt. Hierdoor heb je de beschikking van het bevalbad tot einde week 42.

Overige koop artikelen versturen we direct, mits vóór 15:00 besteld.

Ben je al meer dan 37 weken zwanger en wil je graag een bevalbad snel in huis hebben? Geen probleem, we denken graag met je mee!

De meeste bestellingen geplaatst vóór 15:00 versturen we dezelfde dag, waardoor je het bevalbad de volgende dag in huis hebt via onze koerier.

Neem vooral contact met ons op via de chat functie of per e-mail om andere mogelijkheden te bespreken.

Voor al onze huurproducten rekenen wij standaard €9,95 aan verzendkosten, dit is inclusief de kosten voor het retourzenden van het huurproduct via ons retourportaal.

Voor losse koop artikelen hanteren wij standaard €4,95 verzendkosten.

Wij vragen je om het bevalbad na de bevalling weer te retourneren via ons retourportaal. Hier selecteer je eenvoudig een koerier (PostNL, DHL, DPD, UPS) met een pakketpunt in de buurt.

Wij verzenden onze verhuur baden in speciale verzend containers via PostNL of DPD.

Je ontvangt een track-and-trace code waardoor je de zending makkelijk kan volgen. In de meeste gevallen wordt er ook een tijdsindicatie gegeven door PostNL of DPD. Op drukke (feest) dagen kan het voorkomen dat er door capaciteitsproblemen bij de koerier een bestelling langer onderweg is.

Momenteel versturen wij onze bevalbaden binnen Nederland, België en Luxemburg.

Overige vragen

Wij geloven in transparantie , daarom werken wij met onze 6 garanties zodat jij weet waar je aan toe bent. Wel zo fijn als je online winkelt.

  1. Laagste prijs
  2. Nieuwste bevalbaden
  3. Op tijd geleverd
  4. Gratis annuleren
  5. Ongebruikt, geld terug*
  6. Huurperiode 6 weken

* je ontvangt 30 euro retour indien het bad ongebruikt is.

Jazeker.

Wanneer jouw bestelling nog niet verzonden is (week 36 +/- 3/4 dagen) kan je gratis annuleren en krijg je het volledige huurbedrag retour gestort. 

Het eenvoudige antwoord is, zo vroeg als mogelijk.

Hierdoor ben je verzekerd dat er voor jou een bevalbad is gereserveerd. Je kan altijd gratis annuleren tot week 36 +3/4 dagen (voordat het bad is verstuurd).

Onze algemene verkoop- en verhuurvoorwaarden kan je hier vinden.

Ja, wij werken samen met Klarna (Klarna betaal later), waardoor je alvast een bestelling bij ons kan plaatsen en pas later betalen. Je kan Klarna selecteren bij de betaalopties.

Wij zijn geopend op werkdagen van 9:00 – 17:00.

Je kan ons bereiken via:

Telefoon nummer:  030-2272149
E-mail: [email protected]

Wij proberen ook in de avond bereikbaar te zijn voor vragen of ondersteuning (niet gegarandeerd).

Soms verloopt een bevalling anders dan gepland, bijvoorbeeld door medische indicatie wordt je opgenomen in het ziekenhuis of een andere oorzaak.

Wij vergoeden 30 euro wanneer het bad niet gebruikt is. Hierbij is het wel belangrijk dat alles nog in de verpakking zit (persoonlijke hygiënische hoes, waterpomp, vloerzeil, temperatuurmeter, anti-slip matje).

Na retourzending inspecteren wij het bevalbad en storten we automatisch 30 euro retour als de artikelen ook daadwerkelijk niet gebruikt zijn.